Thursday, 10 July 2014

Vitamin C vs Cool Fever

Assalamualaikum...


Alhamdullialh, mendung dan nyaman jer pagi ni.... memang rasa tenang jer kat kampung ciksue ni....
Alhamdullilah juga, hari ni ciksue dah sihat dari demam.. syukur sangat-sangat...

Berpuasa dengan demam sangat la mencabar... demam dan selsema..huhuhu.. Hidung dah merah-merah dan sakit... Bila ciksue demam kan???

Ciksue demam semalam... bangun sahur pagi semalam, badan dah rasa tak best... tekak dah pedih dan sakit-sakit.. Allah jer yang tahu... Allah tarik kejap nikmat kesihatan ciksue.. Alhamdulliah Allah masih ingatkan ciksue...

Memang lemah jugak la ciksue semalam, dah la dengan mengasuh budak kecik nyer lagi.. Jam 2 petang ciksue dah flat.... memang badan panas giler and siap kena letak towel atas kepala lagi....

Dah la bangun sahur pagi semalam ciksue nak telan ubat, tapi ubat pulak tak de.. sebab ciksue bukan jenis yang simpan stok ubat..hehehe.. ( jangan ikut peragai ni)... pagi2 buta mana nak cekau ubat kan... kedai pom tutup...

ciksue godek2... baru ciksue ingat Vitamin C kan ade... heeheh.. ape lagi.. terus ciksue amik 2 biji, patahkan dua terus telan lepas sahur.... tapi tu la, tak kan telan ubat or supplement terus elok kan.... tapi demam ciksue tak de la teruk sangat....






siapa cakap VITAMIN C ni untuk kecantikan jer ???.. silap- silap... vitamin C shaklee ne elok untuk demam dan selsema.

Then time berbuka ciksue minum AIR BARLI sebab nak sejukan badan... lepas tu telan lagi 2 biji vitamin C.. Memang ciksue tak makan panadol a.k.a " dadah" tu...heheheh..... malam pulak sebelum tido ciksue letak cool fever nak hilang rasa panas...








Alhamdulliah, tido ciksue rasa nyenyak jer.. tak de pulak rasa hidung tersumbat ke ape....hehehe...

pagi ni, lepas sahur ciksue telan lagi 2 biji vitamin c untuk preventation... Alhamdullilah... demam ciksue hari ni dah kebas.. dah boleh buat keje, dah boleh jaga kedai....hehehe


Say NO to PARACETEMOL!!!!!