Friday, 3 October 2014

Cabaran 40 hari bersama NUtriwhite SHaklee

Assalamualaikum. ..


Selamat pagi dalam salam jumaat anda semua, Saya doakan anda semua berjaya di dunia akhirat
Tak sabar- sabar ciksue nak buat entry ni.. 

AL maklumlah ciksue nak share something kat korang ni...Semalam ciksue pergi branch untuk top up bekalan vitamin ciksue untuk kegunaan ciksue sendiri...

Vitamin - vitamin yang dulu ciksue beli time bulan april yang lepas... dah nk dekat 5 bulan ciksue consume....memang tahan lama kan....


Hasil tangkapan di Beanch.. semua item ni ciksue makan..kecuali Basic H tu...hehehhe






























Tapi entry kali ni, ciksue tak nak cerita tentang supplements semua tu.....
Tapi ciksue nak cerita tentang 2 kotak kecil kaler putih yang atas COllagen tu... cer ushar balik....hehehe


Sebenarnya dah lama ciksue teringin nak consume set penjagaan kulit NUtriwhite shaklee ni... Jangan tak tahu yang shaklee pun ade produk skin care ni tau... setaraf dengan estee Lauder gitu....


Selama ni ciksue dah jatuh cinta dengan vitamin-vitamin kulit seperti vitamin E dan VItamin C kan....
Jadi ciksue nak try la untuk perlindungan luaran pulak... kena jaga luar dalam la kan....































So, semalam ciksue beli la sebab ade bajet lebih kan...hehehe... ciksue beli ni pom sebab dah review bnyk testimoni sebenar yang sangat berpuas hati dengan set ini....

Memang excited la ciksue nak try product ni kan... ciksue just guna set basic dulu untuk permulaan iaitu Gentle Deep Foaming Cleanser dengan Soothing Radiance Whitening Softner.
































Sepatutnya set asas, ade 3 items.. tapi ciksue just try dua jer dulu..sebab ciksue tak minat sangat kalau
 krim-krim ni..heheh

Actually muka ciksue ni ade masalah parut jerawat dan jeragat.... jadi sesuai la guna set nutriwhite.
Tapi kalau anda ada maslah kulit yang sensitive set nutriwhite tak sesuai sangat... dan better amik set Skin Care Enfuselle


Ptg semalam first time ciksue pakai.... botol die agak besar... 150g.... memang boleh tahan lama...
Kebanyakan testimoni yang ciksue review, mereka guna pencuci muka ni shingga 6-8 bulan untuk 1 botol.....


Pergh!!! Memang tahan lama la kan... JIMAT BERBALOI - BALOI...Nak buat camne sebab guna skit jer dah berbuih2....

Macam biasa la kan, ciksue apply kat muka, memang lembut jer pencuci muka ni bila kena kulit ciksue, bau die tak ade....kata natural ingredients kan...hehehe

So, lepas cuci muka rasa...macam best jer... nak kata terus hilang semua parut2 memang tipu la kan... baru 1st try kot...hehhe. ..

Yang best nyer sebab rasa kulit muka lembut bila sudah cuci....

Bila selesai cuci muka, ciksue apply pulak softner kat muka.... rasa macam segar jer muka, hilang la kotoran-kotoran kat muka ciksue ni... muka pom rasa lembap jer....

Ni baru hari pertama...tapi ciksue berpuas hati.....Sekarang ciksue nak buat cabaran 40 hari bersama nutriwhite ni.... yesss...40 hari....

Dalam masa 40 hari ni...ciksue akan update ape perubahan yang berlaku kat muka ciksue... semoga parut2 ciksue akan hilang. ..in sha allah...

Next entry ciksue akan cerita apa kebaikan dan kegunaan set nutriwhite ni yer....

Dan nantikan update ciksue tentang cabaran ini....hehehe.... doakan ciksue yer....



Muka ku yang bare.... banyak kan parut jerawat 



Wasalam...