Tuesday, 30 December 2014

The power of dream! !!!

Assalamualaikum w.b.t


Apa khabar korang...hehehe..semoga sihat la belaka yerrr...
Okeii...lagi 2 hari jak nak masuk 2015....azam taun 2014 dah tercapai kah???... azam ciksue... in sha allah....ade yang tercapai...ada yang kena postponed. ...hehehe...


Entry kali ni ciksue nk tnya pndapat korang la kan...hehehe... mesti korang tau kan tagline "the power of dream" ni merujuk kepada apa kan.....tau tak????


Cer ingat cer ingat...hehhe.... hah...pasai sesuatu yang ada 4 roda tu la...heheh...


Seriously. .. ciksue tringin sangat2 nak pakai kereta HONDA...hehee...tak kisah la honda ape pomm...dapat honda accord lagi la ngam kan....hehehe..

Makanya...ciksue bercita-cita nk beli kereta honda tahun depan.... in sha allah...tahun 2015 bakal menjadi baseline ciksue untuk capai impian ciksue... and my first job also on 2015...ciksue dpt keje tau....next entru ciksue strory moli..... la ni fokus on car....hehehhe....


Keje blom start tapi dah berangan kan...kikikiki.....x pe lah...dengan angan2 ni la kita akan kerja lagi kuat kan...iya ke idak....


Jadi berbalik kepada hal kereta ni....ramai duk cakap...better beli rumah dulu b4 beli kereta....beli kereta jgn yang grand2....kereta ni liability jer...bukan aset...


Okei2...ciksue paham tentang nasihat2 mereka. ...tapi kereta pom satu keperluan kan buat masa sekarang... yesss... ciksue boleh jer bawak motor time pergi kerja..tapi kang hujan ke, nak angkut brng2 bnyak ker...camno erk???


Buat masa sekarang dua kereta yang ciksue duk ushar2.... iaitu suzuki swift sport  dan honda city baru model V..... hehehe....ciksue kompius antara 2 kete ni.... tapi MAK ciksue suh ciksue beli 4 whell drive (hilux, ford ranger etc)...hahha... ko rasa?????... mcm nak masuk hutan dah kan.....hihihihi


Bagi ciksue...honda city baru sangat gagah dan hensem... 'abg sado'...katakan...hehe... 






















Meanwhile swift plak...kiut miut dan steady jer.... sesuai la dengan ciksue yg kecik ni kan....







Makanya..ciksue kompius nak amik yang mana.... bab2 kete ni ciksue mmg fail...mana reti nak beza segala mak nenek spec spec bagi setiap kereta kan....heheh... ciksue dah buat review tapi idak paham...hehehe...



Jadi ciksue nak tnya la pendapat korang2 anda korang dah guna kedua2 kereta ni... cer suggest kat ciksue which one is better n why?????


Yang penting...tahun 2015..ciksue harap sangat2 ciksue dapat beli kereta dan dapat bawak parents ciksue jalan2 naik kereta baru.....hehehe...itu la salah satu knapa ciksue nk beli kereta...nak bawak parents ciksue jalan2......hehehe.....


Doakan semoga impian ciksue ni tercapai tau......

"The power of deream"