Wednesday, 28 January 2015

Pengajian Master : Alhamdullilah Tamat jua.


Assalamualaikum w.b.t


Hari ni baru dapat update tentang berakhirnya pengajian master ciksue ni... Alhamdullilah, pada 11 januari 2015, ciksue dah berjaya submit thesis ciksue. Punyalah susah nak dapatkan approval daripada Prof ciksue...





Inilah hasil thesis ciksue... Sem 1 dan Sem 2 struggle untuk finale exam.. dan sem 3 full comitment untuk thesis ni....

Thesis ciksue ni mengenai Small and Medium Enteprise Tourism ( SME) di Kampung Cherating Lama, Pahang. Dua hari jugakla ciksue berkampung di Kampung Cherating untuk collect data...


Actually macam tak percaya.. sebab rasa macam cepat jer ciksue buat Master ni... ingat lagi pada entry ciksue tentang mula-mula ciksue register Master.. baca yang ni Pendaftaran .... 

Ciksue ada  bagitahu yang ciksue nak buat master adalah sebab nak tahu macamana susahnye master ni kan.... dan terbuktilah memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi..


Ciksue beruntung sebab sambung dalam mix mode... kalau la ciksue amik full research.. kompem sekarang pun tak siap lagi... huhuhu....


Ciksue memang tabik and respect la kat kawan-kawan ciksue dan mereka-mereka yang sambung belajar tapi masih bekerja dan mempuyai family, sebab mereka berjaya manage masa untuk dapatkan Master atau PHD...


Ciksue yang single ni pom, rasa macam dah x cukup tangan...


Tapi ni semua pengalaman buat ciksue... ciksue tak sangka, dulu bila dah habis degree, dah nekad tak mau sambung belajar dah... tup-tup ciksue dah berjaya habiskan Master...


Kita ni hanya merancang kan.. Tetapi Allah yang menentukan yang terbaik buat kita.... 




Ciksue nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua kawan-kawan ciksue yang sering memberi motivasi dan sokongan kepada ciksue sepanjang ciksue buat master ni...


Ni antara mereka-mereka yang banyak membantu ciksue.. ciksue semadikan nam-nama mereka di thesis ini..heheh



Lepas jer settle everything.... ciksue terus pack-pack barang... dan check out dari hostel...hahaha... punya lah ciksue  tak sabar nak habiskan pengajian ni kan...






Pesanan ciksue kepada mereka yang nak sambung master.. Just go for it!!!... jangan fikir susah sebelum kita mencuba... just believe in our heart... jangan dengar kata-kata orang... kita yang menentukan kejayaan kita... Good luck!!!!



Next Target PHD.... WHEN????? hehehehhehh