Sunday, 2 March 2014

After 2 Month...



Assalamualaikum.......



Apa khabar semua... semoga anda semua berada dalam keadaan sihat... cewah... macam nak karang surat macam zaman dulu-dulu pulak kan... entry kali ni ciksue nak share tentang pengalaman ciksue selepas 2 bulan di tahun 2014...



 Apa yang korang dah capai after 2 month??? 
Apa yang korang dah dapat after 2 month??? 
Apa yang korang dah ubah after 2 month?
 OR
 Apa yang berubah dalam hidup k0rang after 2 month???




Betul la.. " Allah tak akan mengubah sesuatu kaum itu, melainkan diri sendiri"... after 2 month ciksue rasa ciksue dah banyak berubah.. 2 bulan ne banyak mengajar ciksue erti KERJA KERAS, SABAR, KOMITMENT... ya.. 2 bulan ne jugak cikgu dah belajar banyak menda.. 2 bulan  ne juga ciksu dapatkan rasakan diri ciksue ne lebih DEKAT dengan ALLAH.... Ciksue cabar diri ciksue untuk berubah.. ciksue paksa diri ciksue untuk jadi lain dari yang lain.. ciksue cuba ubah cara ciksue berfikir.. Alhamdulliah.. ciksue dapat rasakan perubahan nya.... Semua ini ciksue dapat apabila ciksue dah terjebak dengan 1 Group ne... bukan group bukan2 tau... ciksue ne masih waras...ehhehehe



Apabila ciksue join group SHAKLEE ne,,, ciksue bukan saje diajar cara bisness.. tapi ciksue diajar, cara2 untuk menjemput rezeki dari Allah... ya.. ciksue akui.. yang dulu ciksue amat susah untuk amalkan solat dhuha.. sedangkan solat sunah dhuha ini merupakan pintu untuk kita menjemput rezeki.... Subhanallah.. ciksue dah rasakan perubahan yang berlaku dalam hidup ciksue... baru ciksue sedar.. yang selama ini ciksue hanya menunaikan perkara wajib sahaja.. sedangkan perkara sunat banyak manfaat... ciksue tak menyesal meyertai kumpulan ini.. kerana leaders group ini amat mementingkan ilmu akhirat....




Selama 2 bulan ciksue menjalankan business shakle.. pada awalnye.. ciksue memang zero... ciksue tak ade ilmu langsung tentang shaklee ini... ciksue memang tak tahu langsung tentang segala produk yang terdapat dalam shaklee... ciksue rasa amat tertekan sb ciksue tak tahu nak buat ape... BUt then, apa yang istimewa nya dalam group ciksue ne... mentor akan ajar kita step by step macamana kita nak start business... apa yang kita patut lakukan... alahamdullilah.. sekarang ciksue dah dapat bercakap tentang produk shaklee... ciksue dah dapat tahu tentang fungsi setiap produk..walaupun tak semuanya.... ciksue ingat lagi... First time ciksue post pasai shaklee di facebook...ciksue sangat segan.. sb ciksue duk fikir tentang pandangan orang... tapi bila ciksue kenang balik... nape ciksue duk kisah ape yang dorang nak fikir,,, yang penting this is my life....





Ingat lagi ciksue... bila 1st customer ciksue tanya tentang produk shaklee... seriously ciksue sangat gelabah tyme 2.....hahhha.. serius!!!!! sebah ciksue tak tahu ape2..kelakar kan... ciksue terus buka buku2 rujukan shaklee..hhahaha.. ciksue msg "mommy" ciksue tanya apa yang ciksue patut lakukan.. ciksue tak tahu nak jawab ape... tapi itu lah pengalaman bagi ciksue.... bukan senang nak jadi senang... then after a few weeks.. ciksue dah rasa okei... sb ciksue duk kaji.. ciksue duk tengok apa kegunaan produk2... n ciksue rasakan ciksue dah jatuh hati....hehehehhehe....



PENGALAMAN BONUS PERTAMA

Alhamdulliah... selepas 1 bulan join shaklee... pada 15 Feb yang lalu, ciksue dapat merasa bonus pertama... ciksue happy sangat2.. sb dapat bonus.. walaupun jumlah nyer hanya 2 angka..tapi ciksue dapat rasa kepuasan... ciksue rasa usaha ciksue dapat gajaran... mesti korang fikir,... ek eleh.. 2 angka pom nak bising... yes exactly.. mesti korang duk fikir macam 2 kan... tapi bak kata MENTOR ciksue... bonus 2 angka ini lah yang yang bawa korang mencapai bonus 3,4,5 malahan 6 angka... kalau bonus 2 angka pom korang tak rasai macamna nak capai 6 angka. Untuk berjaya ne.. kita tak semestinya terus dapat dapat yang kita inginkan... kita kena belajat step by step.... Alhamdulliah, dengan bonus 2 angka ne lah ciksue dapat buat amal jariah.....




CLOSING BULAN FEB 2014

Bulan feb tahun ne kita ada 28 hari jer kan... ciksue memang struggle giler2 nak capai target ciksue.... untuk bulan feb ciksue target untuk capai 150uv... mesti korang tak faham kan ape menda point uv segala bagai ne... uv ne lebih kurang macam point yang patut ciksue dapat untuk melayakkan ciksue dapat bonus... yup... ciksue kena jual produk shaklee dengan jumlah yang tertentu untuk dapat point 2... minggu pertama sale memang tak jalan... ciksue duk tnya "mommy'' ciksue.. potential customer ade... tapi nak buat dioarng beli susah... then mommy ciksue suruh berdoa bnyak2.. buat semua MASTER CHECKLIST.. alhamdulliah... esokkanya.. oder customer terus masuk... SET KURUS merupakan set pertma yang ciksue jual... then minggu kedua sale x jalan lagi... hari2 ciksue post, sharing kat fb tentang shaklee... ciksue amalkan doa2 yang mommy ciksue suruh... ciksue usaha lagi.... ciskue dah nak give up... tapi ciksue fikir.. kalu ciksue give up apa yang ciksue dapat kan... then minggu ketiga tiba2 customer menyapa terus tanya pasai SET BERSALIN SET MENYUSU... hah sudah... ciksue lagi gabra..hahhaha.... sebab ciksue ne tak pernah mengandung.. so.. x tahu la.. but.. ciksue tnya mommy ciksue apa yang patut ciksue suggestkan... Alhamdulliah customer siap beli FULL SET set bersalin lagi.... syukur... 



Then minggu keempat ciksue rasa ciksue dah selesa.. sb ciksue dah capai target... tapi ciksue dapat oder lagi dari customer untuk SET MENYUSU... ciksue rasa happy sangat2 sebab ciksue dapat tolong orang... then hari terakhir closing, mommy ciksue sms n gtau suruh ciksue tambah uv lagi sikit.. sb tyme uv ciksue 292.. so die suruh genapkan 300 supaya ciksue dapat bonus lebih... ciksue duk fikir macam mana la ciksue nak tambah ne kan... ciksue doa lagi... alhamdulliah.. di saat2 terakhir ciksue dapat jual 1 lagi SET MENYUSU... kiranya uv ciksue dah lebih 300.. Ciksue memang tak percaya yang ciksue dapat jual 3 SET BERSALIN!!!! dalam bulan Feb... In sha allah ciksue bakal dapat bonus 2 kali ganda dari bonus pertama ciksue... hehehe... suke sangat2... mudah buat business kalau kita ada cara.. ada mentor...


Ciksue bersyukur sangat sebab dapat join group hebat ini... ciksue baru belajar bertatih... masih banyak lagi yang ciksue harus tempuhi...


Siapa- siapa yang berubah, yang ingin cabar untuk jadi orang luar biasa jangan segan2 pm ciksue taw...  013-6510540   ciksue sentiasa anda semua berjaya dalam kerja yang anda lakukan... amin..











Terima kerana sudi baca :)