Monday, 30 June 2014

Cara Tukar Tarikh di Blog

Assalamualaikum....

Semalam ciksue ade update tentang 1 Ramadhan... tapi bila tengok hari ni , tarikh macam tak kena jer... hahaha.. macam kelakar pulak.. rupanya selama ni setting tarikh dan masa ciksue memang silap... aiyaaa...

so kali ni, ciksue nak share sikit hasil pencarian ciksue nak betulkan tarikh kat blog anda... mesti dah ramai yang tahu kan... tapi ciksue nak share jugak... heheheh.... yang setting kursus nya untuk warga Malaysia yer..

Ceritanya senang jer....

1. Design -->  Setting --> language and Formatting

Rupanya, ciksue tersilap setting kat Formatting TIME ZONE... yang mana asalnya (GMT -8:00)...Patut la lambat jer masa ciksue..hhahah....

















Jadi... kat TIME ZONE tu, kita kena tukar jadi  ( GMT +8:00) Kuala Lumpur....






Lepas dah tukar, jangan lupe tekan save pulak.. kan sia-sia pulak anda ubah...ehheh.. simple kan....


Selamat maju jaya kepada anda yang newbies macam saya ni... just 2 cents from me...heheh... selamat berpuasa :)