Wednesday, 27 August 2014

LENGUH DAN SENGAL-SENGAL TULANG HILANG

Assalamualaikum....


Apa khabar anda semua, ciksue doakan anda semua sihat dan berjaya di dunia dan akhirat.

Entry kali ni ciksue nak cerita tentang pengalaman salah seorang customer ciksue a.k.a classmate ciksue time sekolah rendah... 

Sebenarnya kami dua ni dah lama lost contact sejak habis sekolah rendah... Tetapi dipertemukan kembali melalaui business yang ciksue buat sekarang.. Syukur, Alhamdullilah...



Alkisah customer ciksue ni, beliau mempunyai masalah tulang belakang dan selalu rasa penat. 

Beliau sering mengalami sengal-sengal tulang dan lenguh. kadang-kadang beliau juga akan merasa cramp kaki apabila terlampau sejuk.

Menurut beliau, kawannya juga mengalami masalah yang sama, Alhamdulillah masalah kawan beliau semakin berkurang sejak mengamalkan supplement s*****. Disebabkan kawannya tak nak sihat sorang-sorang terus beliau suggest supaya mencuba supplement shaklee,


So, beliau terus contact ciksue dan nak try ESP untuk masalah keletihan dan OSTEMATRIK untuk masalah tulang belakang.... mungkin sebab dah tak tahan kesakitan beliau terus order dan buat payment. Beliau memang nak cepat katanya.




SELEPAS SEBULAN.....


Hari ni, selepas sebulan beliau consume ciksue try tnya khabar beliau nak tahu samada masalah yang beliau alami berkurang atau masih kekal macam biasa. 

Before ni ciksue ade juga update dengan beliau selepas seminggu pengambilan, tapi katanya, hanya masalah kepenatan sahaja yang kurang,

Sebab memang menjadi satu "kewajipan" untuk kami tanya perkembangan customer-customer ni

Beliau mula consume supplemment ni 25 julai yang lalu, kiranya dah nak dekat sebulan la kan..
Alhamdullilah, feedback yang diberikan oleh beliau sangat positif, masalah lenguh-lenguh tulang dah tak rasa dah sekarang.. Ya Allah, happy nyer ciksue bila die cakap macam tu


Dengan pemgambilan 4 biji ostematrik sebelum tidur, masalah kebas-kebas beliau hilang...





Selain tu, beliau juga rasa gembira sebab sejak pengambilan ESP ni, rasa-rasa letih dah kurang terutama masa berpuasa. Beliau rasa bertenaga jer.. Alhamdulliah...




Ni antara perbualan ciksue dengan beliau hari ni... happy jer kan bila baca kan... customer orang kelantan..so kena kecek kelate la ke...harap-harap paham...


KENAPA MESTI ESP DAN OSTEMATRIK???

Untuk pengetahuan anda semua, sebenarnya customer ciksue ni mempunyai masalah tulang, dan biasanya tulang sangat sinonim dengan kalsium kan.

Kenapa beliau sering rasa-rasa kebas, cramp dan lenguh-lenguh?? Puncanya ialah beliau kekurangan kalsium dalam tubuh badan.  


Berikut merupakan Simptom- simptom KEKURANGAN KALSIUM 

  • Lenguh-lenguh tulang  atau pinggang
  • Kuku rapuh
  • Sering sakit gigi atau gigi berlubang
  • Sering cramp di bahagian kaki
  • Sakit kepala
  • denyutan jantung menjadi lebih cepat
  • Tekanan darah tinggi· Insomnia

Beliau telah mengambil langkah bijak dengan mengambil sumber kalsium dari Ostematrik...






KENAPA KALSIUM OSTEMATRIK SHAKLEE

Dengan Kalsium Ostematrix dari Shaklee, anda bukan sahaja mendapat kelebihan dari Kalsium, tetapi lebih dari itu.

Kalsium Shaklee Ostematrix adalah Kalsium Terbaik di Malaysia.

Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik




Shaklee Ostematrix Membekalkan :


1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.



Jika anda mengalami gejala-gejala seperti customer ciksue ni, tapi tak suka minum susu, usah risau, dapatkan segera bekalan susu tablet anda ini...



Terima kasih kerana sudi membaca :)

Sila tekan like jika anda suka dengan entry ini


INGIN MENDAPATKAN SUPPLEMEN YANG SESUAI UNTUK ANDA DAN KELUARGA ?
INGIN MENJANA PENDAPATAN 4-5 ANGKA SEBULAN DENGAN HANYA DUDUK DI RUMAH?
HUBUNGI SUHAINI UNTUK:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!





SUHAINI
SHAKLEE ID : 1099316
suhainibrahim@gmail.com
013-6510540 ( CALL/SMS/WhatsApp)