Sunday, 12 January 2014

1st Coaching....


Assalamualaikum......


Malam ne, ciksue nak cerita sikit tentang perkara yang berlaku semalam.... semalam ciksue ade meeting dengan "mak" ciksue kat jusco permas jaya.... mesti korang tertnya2 siapa "mak" ciksue pulak kan,,, x kan wan ciksue yang ciksue cerita 2 hari lepas kan... NO NO NO!!!! yang ne supermom yang akan guide ciksue dalam business SHAKLEE nanti....heheheheh.... ciksue memang x kenal langsung siapakah gerangan supermom ini.. yang ciksue tahu namanya KAK ASNITA...kalu nak tahu lebih detail tentang die  ......        KLIK SINI

Kak Asnita ne kiranya " anak" kak maria... mesti korang penen siapa kak maria ne kan... kak maria ne dah kira MASTER dah dalam business shaklee ne, ciksue ne dah jadi "cucu" kak maria...hahahahah... comei kan... kalau korang nak tahu, group shaklee kak maria ne antara group shaklee yang banyak melahirkan busineswomen2 yang berjaya dunia akhirat... so kalau korang nak join shaklee korang kena make sure group yang korang join 2 hebat2 dan mampu memberikan tunjuk ajar yang sewajarnya kat korang nanti..... Group ne lebih mementingkan konsep sharing.... sooo... untuk berjaya kita kena ada MENTOR.... ne juga salah satu sebab mengapa ciksue join group kak maria... sebab group ne ade mentor yang sangat hebat....

Berbalik tentang peristiwa semalam... 


Hah... ini cerita semalam... yang sebelah kiri ciksue tu la kak asnita... picture blurr sikit...huhuhu... yang seblah kanan ciksue lupa nama, die pom macam ciksue jugak, baru nak belajar business shaklee.. semlam kak asnita just sharing pengalaman die buat shakle, cerita macam mana nak start busines onnline, macamna nak post kat fb, kat blog dan macamana nak cerita kat orang tentang shaklee ne.... alhamdulilah, perkongsian oleh kak asnita ne, sedikit sebanyak mengurangkan perasaan malu dan takut dalam diri ciksue ne untuk memulakan business ne...

selain tue, kak asnita, memang sangat best.. even baru 1st tyme jumpe, ciksue rasa macam dah kenal lama, die ade ajar ciksue macamana cara pengambilan vitamin2 yang ciksue kena amalkan... untuk starter ne ciksue nak try dulu set gain weight... heheh.. ciksue nak tengok, berat ciksue bertambah atau tidak...hehehehe...

Setakat ne dulu entry ne.....

Wassalam....