Sunday, 5 January 2014

Antara DUa....

Assalamualikum. ....

Antara dua.... mesti korang selalu lalui menda ne kan... kena buat pilihan antara dua... kena pilih mana yg lagi bagus... n kita memang selalu buat pilihan kan... sebernanya ciksue nak cerita tentang azam ciksue yg no 2 yng ciksue ade liskan hari 2...
         
         ♥nak buat part tyme cari side
            Income...

Yup... skrang ciksue nak buat business... sb ciksue fikir.. kalau ciksue cari part tyme kat tempat lain..ciksue takut nnti ciksue akan selalu amik cuti because of class ciksue yang x menentu untuk sem depan... so skrang ne... ciksue ade pilihan samada nak buat bisness xxxx atau yyyy.....

Kedua-dua business ne mmg ciksue dah kaji dah buat research sume... dua2 menjanjikan pulangan yg lumayan based on our effort....on9 business... dua2 kena jual produk....

Mula2 ciksue berminat nak join business xxxx...ciksue mmg dah pergi dgn ceramah ttng business.. not ceramah la..mybe as hari bertemu pelanggan... sooo...berdasarkan testimoni2...ciksue mmg dah nak join xxxx ne... tapi... ade satu masalah... business kena guna modal yg agak besar.... so as a student... ciksue mana ade modal2 besar ne.... so try nk pinjam dgn my sibling...tapi ciksue fikir...berbaloi ke nanti...then... tyme ne punya minat nak buat business dah down cket...

But... a few day lepas tue.... sedang ciksue on9... ciksue trjumpe 1 blog ne yg bagitahu tentang modal business hnyalah dengan "sekeping hati yang suci"...and bila ciksue ingat balik... ciksue pernah terbaca blog ne a few a month ago... tapi tyme 2 ciksue x minat lagi nak buat 0n9 business ne.... so... tyme ne la ciksue terjumpe produk yyyy ne... soo...mcm biasa...ciksue akan buat futher reading...buat research ceket2 tntg produk ne.... business lebih kurang sama dgn produk xxxx, tapi produk ne x perlu mengeluarkan modal yg besar...kita just amik oder n direct to the syrikat 2... n ape yg lagi bagus... bila ciksue nk join menda ne... akak blog ne..suruh ciksue buat solat istikarah dulu...buat pilihan sama ade nak join ke x... produk ne ade bnyk group2 die... tapi group yg ciksue jumpe amat berlainan...sb diorang mengamalkan business untuk dunia dan jugak akhirat... ciksue terus terdetik nak join produk ne... n In SHa ALlah... hujung minggu ne ciksue akan daftar masuk buat business ne... ciksue buat business ne sb ciksue nk tlong adik ciksue n famili  ciksue... ciksue harap ciksue akan berjaya mcam senior2 kat group 2... doakan ciksue yer... n In sha allah. ... minggu depan ciksue akan cerita produk ape yang ciksue join 2.... ciksue pasti ramai yang kenai tntng produk ne....hihihi....okei la.. babai sume...

Wassalam...