Friday, 3 January 2014

Proud of YOU...





Assalamualaikum.....


Alhamdullilah.. syukur ke atas kehadrat ilahi... kita masih dipanjangkan usia di tahun baru 2014... Dua hari di tahun baru sudah berlalu... umur pun dah semakin meningkat...tanggunjawab pun dah semakin bertambah...keadaan diri, famili dah berubah....Semalam first day  2 orng ank buah ciksue masuk darjah 1... ciksue call tnya khabar..doiorang cakap best...alhamdulliah... ciksue ne ade 14 anak buah semuanya..hahaha... entry ne ciksue bukan nak cerita tentang azam baru, bukan nak cerita tentang zaman sekolah, tapi ciksue nak cerita tentang seseorang yang termasuk dalam golongan kesayangan kesayangan ciksue....


Hari ini, ciksue sangat gembira dan sangat bangga dengan die.....sb bulan lepas die ade bagitahu yang die berazam untuk dapatkan kerja early 2014. Bukan die seorang pemalas, malah bukan juga seorang yang memilih kerja, bahkan bukan seorang yang pengganggur yang tegar... malah die la jaguh kampung.. die amat sayang akan kehidupan kampung nyer... ciksue tahu.. cita2 die dalam hidupnya sangat besar, nak bantu ahli keluarganya, nak tingkatkan hidup keluarganya... Sudah beratus2 resume die hantar, dah banyak interview yang die attend.. tapi atas2 sebab tertentu pasti ade jer masalah yang datang.. mungkin rezeki banginya belum sampai.... Die mempunyai cita2 yang yang sangat tinggi untuk menjadi INSPEKTOR POLIS... dengan pangkatnya bekas SUKSIS semasa zaman Uni dulu ciksue pasti masa depannya cerah kearah itu... tapi tak tahu dimana silap nyer...namanya tercicir dari panggilan interview... and I was sooo SHOCK!!! sebab sebab ciksue yang tolong apply, and ciksue rasa sangat serba salah, n Yes... i was cried.... sebab ini adalah cita2 nya... ciksue rasa sangat bersalah sb ciksue risau adakah disebabkan ciksue die x dpat panggilan... adakah ciksue ade tersilap masa apply kerja 2... n ciksue sngat risau tentang die tyme 2... ciksue risau semangat die akan down..ciksue risau die jadi lemah semangat..... But then, when I call him, he said he just okay... and he laugh...... ciksue x pasti die betul2 ok atau tidak.....

Dan hari ne, die bagitahu die dah dapat kerja di Telekom Malaysia... Alhamdulliah, hajat die nak kerja awal tahun 2014 tercapai.. I;m sooo proud with him... die x pernah putus harapan sejak grad last year... Isnin ne 6 hb jan die akan lapor diri and same day with my proposal presentation for my thesis... ciksue harap die akan ikhlas kerja, dan kerja sungguh2.. ciksue harap die akan dapat sesuaikan diri bekerja di tempat yang ciksue tahu die x minat especially Bandaraya...heheheh...sori..... ciskue harap die akan ade vision sendiri ape yg perlu die lakukan..... dengan  berkat kesabaranya... alhamdulliah.Allah permudahkan urusan nya.... semoga die berjaya....


Sooo... korang.. kalu korang still x dapat kerja lagi.. korang kena yakin kat diri korang and jangan mudah putus asa... yup DON'T GIVE UP!!!!!!. contoh dah ade.... skarang ne kerja mmg susah nak dapat.. kena grab jer oppurtunity yang ade.. sb kita x tahu ape yang Allah dah tetapkan untuk kita kan... ciksue harap ciksue pom macam 2..... yang penting ciksue SAYANG sangat2 kat die.....


Wassalam....