Thursday, 4 September 2014

CUCI GAMBAR ONLINE MURAH!!! dan Cara UPLOAD gambar

Assalamualaikum....

Selamat malam,.. semalam ciksue ade post kat FB pasai cuci gambar online yang murah Gileerrr!!..

Disebabkan ramai yang duk pm ciksue tnya macamana nak upload gambar and macamana nak nak cuci, maka ciksue nak share la kat korang mcamana steps2... untuk memudahkan korang kan...

Alkisah macamana ciksue terjumpe kedai cuci gambar online yang murah ni sebab ciksue nak cuci gambar  raya aidlfitri 2014... Ayah ciksue la suruh cuci sebab nak gantung kat dinding katanya..hehehe..

Maka ciksue pom tanya la pakcik Google, dan ter jumpa la www.eoe.com.my ni... Godek punya godek memang sangat murah la... based on review2 before ni pom okei diorang cakap..

First time ciksue nak cuci secara online cuak la jugak kan...

Bila tengok pricing die.. memang terkejut la ciksue, memang MURAH GILER!!!!

Sebelum tu ciksue dah servey harga cuci gambar kat kedai tapi mahal.. sebab ciksue nak cuci saiz 5R.. Dah la bnyak nak cuci, memang mahaiii la kan..

Bayangkan harga di eoe online

 Saiz 4R RM0.30, 
Saiz 5R RM0.50, 
Saiz 6R rm4.50....

Kalau kat kedai yang ciksue p survey

Saiz 4R RM0.60
Saiz 5R RM 5.00
Saiz 6R RM 6.00



Nampak tak, betapa jauh nyer BEZA nyer tue...

Apa yang lagi best, FREE POSTAGE kalau jumlah yang kita cuci melebihi RM35.00..,,

Gambar memang CANTIK TIP TOP la.... tapi ciksue rekemen kan kalau nak cuci, better cuci gmbar from  digital camera and so on , kalu camera phone pixel gmbar tak cantik...

Yang ni ciksue edit siap-siap bagi cantik gambar ni... bila print lagi lawa gambar kan.... so korang edit la gambar siap- siap b4 upload yer..



Diorang hantar guna SKYNET.. sooo.. gambar memang tak rosak punya... penghantaran dalam  3 hari bekerja



Ini antara gambar-gambar yang ciksue cuci.. lebih kuraang 70 KEPING jugak... Harga tak sampai RM50 pom...murah kan.... free postage lagi..





Ini lah gambar-gambar yang dah siap digantung.... hehhe... suke ayah ciksue bila dapat tengok gambar anak-anak die...


So, sekarang ciksue nak cerita tentang step MUDAH yang korang boleh follow jika first time nak try...


1. Masuk web https://www.eoe.com.my



Akan keluar page ni... korang boleh ushar2 info-info kat situ..lagi okei kalau korang register dulu...
Then korang click di PRINT PHOTO...



Next, page ni akan keluar pulak... so, kat sini ade bnyak cara korang boleh guna untuk upload gambar korang... tapi untuk mudah dan senang, korang guna photo express...

ciksue memang guna software tu.. jadi, korang click jer kat photo express tu untuk install kat laptop korang....





Bila dah selesai install, korang cari la kat laptop korang mana korang save software ni kan... then clikc jer kat software tu, lepas akan keluar window ni... korang clikc kat PRINTS..







Bila dah keluar window ni, korang boleh la pilih mana-mana picture yang korang nak cuci..just tick tick jer... memang senang la, bila dah selesai pilih tekan NEXT..








Bila dah selesai pilih gambar, kat window ni pulak korang pilih la saiz ape yang korang nak untuk cuci gambar tu, die akan inform kita siap2 gambar yang kita pilih tu sesuai dengan saiz ape...

Kalau nak tambah gambar lagi boleh tekan ADD pic dan kalau dah selesai tekan NEXT....







Last step, system akan tnya samada nak scale down picture ke tak... time ni korang jangan takut.. korang klik jer YES,, sebab gambar korang tak akan rosak pom.. malah LEBIH MENJIMATKAN MASA upload picture...



Mula-mula ciksue tekan NO, punya la lama masa upload, bila dah sent semua gambar tu, staff eoe ni email bagitahu yng gmbr ciksue corrupt sb saiz picture besar sgt.. so die suggest suruh scale down jer..heheeh... nasib baik die email bagitahu kan...


LASTLY, korang ikut jer instruction untuk payment samada via online banking or payment banking... dah SELESAI... tunggu nak terima gambar yang dah siap jer la nanti...

Senang jer kan... lepas ni boleh la cuci gambat khawin, gambar tunang, gambar baby banyak-banyak kan...heheh


Selamat mencuci gambar uolsss!!!

Terima kerana sudi membaca :)


Anda SUKA entry ini Sila Tekan LIKE