Wednesday, 3 September 2014

Kulit MENGELUPAS akibat COLLAGEN POWDER SHAKLEE !!! Anda PERLU BACA !!

Assalamualaikum,










Artikel-artikel macam di atas sering kita dapat lihat di paper-paper bila seseorang menggunakan produk-produk kecantikan yang tiada Jaminan..

Mesti kita akan rasa takut dan risau nak guna produk-produk tersebut apabila kita dapat tahu kesan-kesan yang negatif ni kan...

So, mula la kita akan band produk tersebut, kutuk orang jual produk tersebut dan ada yang sampai naik turun makhamah sebab kena saman kan...

So apa kaitan dengan Shaklee Collagen Powder  ni pulak kan???

Betul ke Collagen ni akan buat kulit muka kita MENGGELUPAS???

BAHAYA KE collagen Shaklee ni ??


Mesti pertanyaan ni dah berlegar-legar di kotak fikiran anda sekarang kan??? heheheh....

Meh ciksue share pengalaman ciksue...


Sebelum itu, bagi sesiapa yang belum tahu tentang collagen shaklee ni bleh rujuk sini APA itu Collagen Powder Shaklee ( Klik SINI) 

Dan ciksue juga pernah share  Pengalaman Pertama Dengan Collagen ( Klik SINI) untuk dapatkan gambaran yang lebih jelas lagi....







Sebenarnya, selepas seminggu penggunaan Collagen Shaklee ni, memang kulit muka ciksue menggelupas... tapi just MINOR.. bukan sakit, muka tak merah pom, tak berair, dan TAK PEDIH pom.. just gelupas manja-manja gitu....

Sebenar nya muka ciksue menggelupas adalah kerana muka ciksue sedang mengalami HEALING CRISIS ( krisis Pemulihan)... Kebetulan upline ciksue dah pesan akan berlaku healing crisis jika kita tak pernah guna supplement...

So ciksue memang tak gelabah la sebab upline dah pesan kan....

kulit menggelupas pom sebab nak hilangkan sel-sel kulit ciksue yang mati tu... kalu tak macamana sel kulit baru nak tumbuh kan...

Jadi ape sebenarnya healing crisis ni kan??


APA ITU HEALING CRISIS???



Healing crisis merupakan suatu jangkamasa penyesuaian bagi sesoarng itu apabila mula mengambil supplement dietry.

Sesetengah orang akan melalui suatu jangka masa yang berlainan.

Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindak balas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita.

Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplement, krisis pemulihan akan terjadi



BAHAYA KE HEALING CRISIS NI???



Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali.

Contoh : Kita makan supplement untuk hilangkan jerawat, tetapi selepas makan supplement, jerawat-jerawat makin banyak muncul, itu disebabkan detoks berlaku, dan toksin-toksin akan "berlari-lari" nak keluar dari tubuh kita.

Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari, walaubagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih

Jadi jangan la risau yer...heheh




KENAPA HEALING CRISIS BERLAKU??


Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun didalam tubuh kita untuk jangka masa yang lama, sisa-sisa makanan, makanan berkimia, lemak dan stress yang ditambah dengan diet tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan.

Supplement dietry membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepalala, ketidakhadaman ( perut kembung, lapar), cirit-borit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, berasa hangat, berpeluh dan lain-lain

Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu.




APA YANG PERLU DILAKUKAN KETIKA PROSES INI BERLAKU???


Jadi, nasihat ciksue, diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, MINUMLAH BANYAK AIR BERSIH, REHAT secukupnya dan makanlah SAYURAN dan BUAHAN.

Selagi mana kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini.




TIPS NAK TAHU KITA ALLEGIC TAK DENGAN COLLAGEN !

Amik sedikit serbuk Shaklee Collagen Powder, sapu di tangan dan tunggu 2-3 minit untuk tngok reaksi ( merah-merah @ gatal-gatal) .. Jika tiada reaksi boleh guna dengan selamat.



Sekarang dah tahu kan, so, sekiranya anda menggunakan mana-mana produk SHAKLEE dan mengalami simptom-simptom ini, elok la tnya dulu dengan orang yang arif tentang produk shaklee tu yer.. jangan cepat melatah pulak..


SHAKLEE SENTIASA SELAMAT !!

Jadi jangan ragu-ragu untuk gunkan COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni yer !!







Untuk pengetahuan anda semua BULAN SEPTEMBER merupakan BULAN PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER 

PROMOSI BELI 6 KOTAK SHAKLEE COLLAGEN POWDER  PERCUMA 1 KOTAK!!!
TAWARAN SAH SEHINGGA 30 SEPTEMBER 2014






DENGAN SETIAP PEMBELIAN PROMOSI INI ANDA LAYAK MENDAPAT

KEAHLIAN PERCUMA
CASH BONUS RMxxx pada BULAN OKTOBER
PANDUAN MAKAN COLLAGEN SECARA PERCUMA

dan PELUANG MENJANA PENDAPAT SAMPINGAN MELALUI SHAKLEE...


Jangan lepaskan peluang ini..

BERTINDAK SEKARANG!!


Terima kasih kerana sudi membaca.

Anda SUKA entry ini Sila Tekan LIKE 


INGIN MENDAPATKAN SUPPLEMEN YANG SESUAI UNTUK ANDA DAN KELUARGA ?
INGIN MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN HANYA DUDUK DI RUMAH?
HUBUNGI SUHAINI UNTUK:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!





SUHAINI
SHAKLEE ID : 1099316
suhainibrahim@gmail.com
013-6510540 ( CALL/SMS/WhatsApp)